Terug

Nekhernia

anita

Kan een osteopaat iets betekenen voor mij. Ik heb een nekhernia op C6.

Na een paar maanden therapie en eeen wortelblokkade is er geen verbetering opgetreden.


4 Antwoorden

Antwoord van bedrijf dat niet langer actief is

Hallo Anita,

 

Mijn naam is Lianne Punt, Gediplomeerd Holistisch Aromatherapeut en Topcoach in opleiding. Zelf ben ik niet gespecialiseerd in het bewegingsapparaat en het spierenstelsel, maar meer op het psychosociale vlak.  Probeer eens bij een manueel therapeut. Mijn man heeft scoliose en is maar 2x naar een manueel therarapeut gegaan en hij staat nu rechter dan hij ooit heeft gestaan, zonder pijn!

Veel beterschap en succes!

 

Groetjes Lianne

www.liaroma.nl


Antwoord van Wofosi's Wellness

Hallo,

 

Ik werk met de Dorn methode en Quantum Touch, boek daar zeer goede resultaten mee, ook met hernia.

Misschien dat het je wat lijkt? Dan hoor ik het wel of je meer informatie wilt ontvangen of een vrijblijvend gesprek.

 

Warme groet,

Danielle van Alphen

Wofosi's Wellness


Antwoord van bedrijf dat niet langer actief is

Beste Anita, ik heb div. mensen geholpen met deze klacht,Reiki behandelingen geven hier bij altijd een zeer goede ondersteuning bij deze klacht.Wil je meer info zie dan de Prakijk de stille kracht.

 

                                          M.V.G. Frederico.


Antwoord van Praktijk Hecate

Geachte Lianne,

 

Osteopaat ben ik niet, maar wel meervoudig ervaringsdeskundige, ook op C6-C7 niveau. Viermaal in mijn leven nekletsel gehad, en vorige maand voor het eerst een duidelijk plaatje via de MRI-scan. Klachten komen naadloos met deze positie overeen.

 

Daarnaast ben ik wél gespecialiseerd in stofwisselingsklachten en weet ik dat bij een juiste suppletie hernia's soms spontaan klachtenvrij kunnen worden. Het woord genezen wil ik even niet gebruiken. Ik richt mij vooral op de stoffen die nodig zijn voor de processen van de stofwisseling en het immuunsysteem, die betrekking hebben op herstel (in dit geval dus niet op energiehuishouding resp. afweer tegen ziektekiemen) en het antwoord zit hem vaak in hele kleine hoeveelheden van relatief onbekende stoffen. Dat komt onder andere omdat deze stoffen een belangrijke rol spelen in de werking van enzymen die per stuk miljoenen tot miljarden chemische omzettingen mogelijk moeten maken.

 

Bij aanhouden van de klachten kun je eventueel via de orthomoleculaire beroepsvereniging MBOG contact zoeken met een goede orthomoleculaire of psychoneuroïmmunologische therapeut.

Een subtiele vorm van tractie kan daarnaast een goede begeleidende therapievorm zijn. 

 

En dan nu de beantwoording van je eignlijke vraag: er zijn diverse soorten 'skelet-therapeuten': manuele therapeuten, chiropractors, osteopaten, tuina therapeuten. Elk met een net iets andere filosofie en aanpak. In jouw geval: hoe zachter de aanpak hoe beter (dit rijtje is van links naar rechts steeds holistischer van aanpak, grofweg gezegd). 'Kraken' lijkt me in dit geval niet de beste oplossing. 

 

Als je nog vragen hebt hoor ik het graag.