Terug

Netvlies loslating

Trees Muijlaert

Ik ga morgen naar de oogarts omdat ik gisteren ineens zwarte vlekken/draden in mijn rechteroog had. Die zwarte vlekken vielen even later uiteen in duizenden stipjes. Dit is gisteren nog enkele keren gebeurd, en vandaag nog een paar keer. Gisteren bij de huisarts geweest, die de situatie niet ernstig genoeg vond. Gisteravond merkte ik dat ik rechtsonder af en toe lichtflitsjes had. Vanochtend gewoon gewerkt, wel iets minder zicht door de spikkeltjes. Dus huisarts weer gebeld, overlegd en hij heeft voor mij tóch een afspraak met de oogarts morgen gemaakt.

Nadat ik op internet gekeken had, dacht ik dat ik misschien een gaatje of een scheurtje heb. Maar ik ben geen dokter.

 

Ik ga voor natuurgeneeskunde (homeopathie, shiatsu/acupunctuur(TCM), tibetaans, ayurvedisch, westerse natuurgeneeskunde), heb veel ervaring ermee. Maar ook regulier in dit geval.

 

Wat is de achterliggende oorzaak op meridiaan/orgaan niveau van netvliesloslating?

Kun je het oog/netvlies/glasvocht versterken, zo ja hoe?

Als het al gebeurd is hoe kun je het genezingsproces ondersteunen?

Als er zomaar scheurtjes ontstaan, is het glasvocht veranderd, begrijp ik. Als ik logisch nadenk, is er dan een gebrek aan iets? Of een teveel?


1 Antwoord

Antwoord van bedrijf dat niet langer actief is

Beste Trees,

Het verbaast mij in hoge mate dat je huisarts je met deze verschijnljnselen niet dierct doorstuurt naar een oogarts, onvoorstelbaar, het lijkt mij ernstig genoeg! Dat wil ik eerst even kwijt. Je vraagt naar een achterliggende oorzaak van je klachten, Het eerste waaraan ik denk is het zo snel mogelijk gebruiken van een (ortho/fyto) basismiddel bij oogziekten zoals Rx Eye-Lutein of Ocu Actin, en dan hooggedoseerd. Dat is altijd goed om te gebruiken voor de optimalisering van alle oogorganellen, alsook ter voorkoming van verdere mogelijke schade.
Verder zou ik ook zo snel mogelijk een kruidenextract gaan gebruiken dat voor zover ik weet het enige kruid is waarvan bekend is dat het retinaloslating kan herstellen: Centella asiatica. Ook weer heel hoog doseren. Het lijkt me goed om beide middelen maanden lang door te gebruiken, op onderhoudsdosering. Een goed OPC-preparaat is ook nuttig, wel duur maar... Gebruik heel veel goede antioxidanten middels je voeding, door bosbessen te eten of als sap o.i.d. te gebruiken, blauwe e/o zwarte bessen zijn ook goed. Daarnaast zou ik veel vitamine C gebruiken en Bamboe-extract, voor versterking van het collageen (steun- en bindweefsels). Het gebruik van enzymen kan nuttig zijn, maar dan zou ik  eerst meer van je moeten weten. Ik hoop dat ik je hiermee help, vriendelijke groeten van Fred Blaauw, natuurgeneeskundige te Roderwolde.