Terug

Psoriasis, weet u raad?

Wilma

Beste alternatieve geneeswijzen,

 

Ik heb nogal last van psoriasis/exceem en ben hiervoor regelmatig naar de huisarts geweest en ben ook behandeld in het ziekenhuis bij een huidarts. Het enige wat tot nu toe de jeuk en droogheid wegneemt is vetzalf ( hormoonzalf) maar dit mag ik niet meer dan 4 dagen per week gebruiken. Ik doe niks anders dan smeren en vet houden maar de uitslag verdwijnt hier niet mee. Het vervelendst is de uitslag in mijn handen verder zit het op mijn scheenbeen en holte van mijn voet.

 

Weet u raad ???

 

Alvast bedankt,

 

Wilma 


2 Antwoorden

Antwoord van Praktijk Hecate

Beste Wilma,

 

Als psoriasispatiënt weet je natuurlijk al alles van UV-behandeling en zoute baden, maar die behandelvormen lossen meestal de problemen maar tijdelijk op. Minder onschuldig zijn de corticosteroïdpreparaten, waaronder jouw zalf, die op den duur een 'dunne'  huid geven omdat ze herstel- en vervangingsprocessen verstoren. Ze werken vaak vrij goed in het onderdrukken van onstekingsprocessen, maar worden door gewenning vaak minder werkzaam. Ook moet je oppassen bij huidplooien waar de huid dun en kwetsbaarder is. 

 

Andere oplossingen zijn er mogelijk wel. In de orthomoleculaire geneeskunde kan gekeken worden wat deze autoïmmuunziekte veroorzaakt. Wat maakt dat het immuunsysteem op hol slaat en neigt tot ontstekingen? Dan kan komen door een tekort aan bepaalde voedingsstoffen die nodig zijn voor regulerende factoren in het immuunsysteem (de rem is net zo belangrijk als het gaspedaal) en een hele reeks van stofwisselingsprocessen. Ook kan het immuunsysteem overbelast zijn op een ander gebied, dan moet er ontgift worden. Met een nauwkeurige analyse van symptomen en gericht laboratoriumonderzoek kan geprobeerd worden de oorzaak of oorzaken boven water te halen. Soms spelen erfelijke factoren mee, maar dat betekent niet dat je een bepaalde klacht 'moet' krijgen. Soms ga je daardoor met bepaalde stoffen minder efficiënt om en kun je met een veel hogere dan gebruikelijke dosis van die stof (door suppletie als je met je voeding niet voldoende binnen kunt krijgen) de klachten geheel of gedeeltelijk weg krijgen. Er zijn nog veel meer mogelijkheden en factoren die meespelen, maar dan zou dit een heel boek worden. Ik hoop dat je hier alvast wat mee kunt.  Neem gerust contact op of kijk op de website van de MBOG, de beroepsgroep, naar een orthomoleculair therapeut of psychoneuroïmmunologisch therapeut bij jou in de buurt.

 


Antwoord van bedrijf dat niet langer actief is

Beste W,

Een kort berichtje ,ik ben reiki behandelaar ik doe dit al enkele jaren en ik mag wel zeggen dat ik hier veel mensen een goede ondersteuning daar mee heb gegeven,4 jaar geleden heb ik iemand met psoriasis behandeld en het resultaat was zeer positief,het persoon woonde in zuidlimburg maar ging toch 1 x per week naar mijn praktijk toe( Capelle aan de ijssel)als je vragen heb   je kunt me ook vinden via deze pagina.

M.V.G.

Frederico de Rooy,(gediplomeerd Reiki behandelaar/masseur