Terug

Regenworm een goede bron van B12?

Amadeus

Geachte Heer, Mevrouw

 

Graag zou ik willen weten of regenwormen inderdaad een grote hoeveelheid B12 bevatten en of een regenworm gewoon gegeten kan worden zonder er ziek van te worden?

Ik ben veganist omdat ik erge buikpijn of huiduitslag krijg van bijna alle dierlijke producten. Mijn B12 niveau is veel te laag en zou graag een natuurlijke oplossing willen zonder een hoop dure B12 pillen.

Als u zelf het antwoord niet weet kunt u mij dan een tip geven over waar ik de juiste informatie kan vinden?

Alvast hartelijk dank.

Vriendelijke groeten E. Amadeus 


4 Antwoorden

Antwoord van Natuur Geneeskunde Plus

Beste E. Amadeus

 

Excuus voor de late reactie.

Ik heb geen passend antwoord op uw vraag.

Ik ben wel voor u op zoek gegaan. Na Rambla ingetoetst te hebben kom ik een stuk over regelwetgeving tegen waarin een stuk beschreven wordt over het eten van insecten.

Misschien dat u hierin verder kunt zoeken.

 

Ik wens u veel succes in uw zoektocht.

Mvg Christien van Dijk

 

 

 verbieden. Ze besloot echter tot het laatste. Volgens de winkelier een trieste zaak, want het liep goed. De stal kreeg veel bezoek van toeristen. De hoop is er nu op gevestigd dat er binnenkort wél een Europese regelgevin
Bron: La Vanguardia


Antwoord van Praktijk Hecate

Beste E,

 

Ik ben redelijk bedreven in internet literatuuronderzoek, maar iets over regenwormen en B12 kon ik niet vinden. Wat zijn de bronnen waar je dit vond? Regenwormen lijken me geen goed idee, je weet niet wat je er verder nog mee binnen krijgt.

 

Wat is er tegen supplementen? Zijn niet echt duur. Ik gebruik sublinguals van Solgar, 1000ug voor 12 ct per stuk en verder hebben bijvoorbeeld Vitakruid en Vital Cell Life betaalbare en goede combinaties van B6, foliumzuur en B12 (vitakruid zelfs 3000ug B12 per tablet, Vital Cell Life met intrinsieke factor voor betere opname).

 

Door je intolerantie voor dierlijke producten krijg je wel meer stoffen niet in voldoende stoffen binnen, dus is het misschien niet onverstandig om het probleem eens te bespreken met een gespecialiseerd therapeut: PNI therapeut of orthomoleculair therapeut, beide aangesloten bij het MBOG als het goed is en in dat geval ook meestal gedeeltelijk vergoed. Zo'n intolerantie kan bijvoorbeeld voortkomen uit een 'lekkende darm syndroom' of uit een tekort aan bepaalde mineralen waardoor bepaalde stofwisselingsprocessen niet goed kunnen verlopen. 

 

Succes

 

Ronald Stalling, therapeut klinische PNI, stofwisselingsfysioloog

  


Antwoord van Bewust-ZIJN (M. Ruisch)

Hallo E. Amadeus,

persoonlijk ben ik geen voorstander van het consumeren van wormen.

 

Een worm eet op wat die tegen komt en zet het om in humus, dat is een goede zaak.

 

MAAR die wormen die jij dan zou gaan  consumeren:

 

  • wat voor grond hebben die gegeten? 
  • Was deze grond bevuild? 
  • Hoe oud is de info die je gelezen hebt (mogelijk was de grond toen rijker dan nu? 
  • Mogelijk produceerd de worm daardoor niet zoveel B12meer als in de tijd van dat artikel?
 Zo komen er nog veel meer vragen in me naar boven.   Mij lijkt het ook een betere zaak dat je je eens uitgebreid laat onderzoeken door een natuurgeneeskundige (en ik bedoel daar elke dicipline die jou verder zou kunnen helpen), zodat je tekorten weg zou kunnen werken, maar ook dat een mogelijke ziekte van Pfeifer gekend word en behandeld.   M.b.t. de huid uitslag kan je denken aan Probiotica af naar een Allergie expert gaan.   B12 kan je ook supplementeren d.m.v. een spray (ik wil je best vertellen van de mogelijkheden die er zijn)  Sterkte met het vinden van je weg, Dol-Fijne groeten, Maarten 

 


Antwoord van bedrijf dat niet langer actief is

Waarom probeert u niet van uw Vit b12 klacht af te komen ?

In mijn praktijk heb ik goede ervaringen met het oplossen van deze problematiek.

Daarnaast kunt u mijn artikel lezen op deze link :

http://www.alternatievegeneeswijzen-info.nl/artikel/id2059-de_hype_van_vitamine_B.html

Met vriendelijke groeten,

Louis Machielsen