Terug

Vaccinatie premature zoon, nu doen of wachten?

Naomi

Geachte heer/mevr,

 

Ik zit met een dilemma betreffende vaccinatie.. Omdat ik eigenlijk niet meer goed weet wat ik nu moet geloven deze vraag aan jullie..

 

Mijn zoontje is 6 weken te vroeg geboren,  nadat we 2 weken in het zkh hebben gelegen zijn we nu sinds vorige week vrijdag thuis.  Hij zou begin september zijn eerste vaccinatie krijgen. Nu zit het mij niet lekker omdat hij nog zo klein is, ik lees ook dat prematuurtjes ademhalingstilstand en hartritmestoornis kunnen krijgen door de vaccinatie. Ik wil het liever uitstellen tot hij sterker is, ik geef borstvoeding en hij groeit er goed op, ik hoop dat hij hierdoor ook wat extra bescherming heeft. Bij consultatiebureau zeggen ze juist omdat hij premature is is hij extra vatbaar en is het beter op schema te vaccineren...

 

Mijn vraag, hoe denken jullie erover? Later geven of niet? Zou het echt een groot risico zijn dat hij wat oploopt als hij later wordt gevaccineerd? En welke leeftijd is het best om dan te vaccineren? Ik vraag me sowieso af of vaccinatie niet kwalijk is voor de gezondheid.

 

Ik hoop spoedig van jullie te horen 

 

Mvg

 

Naomi 


1 Antwoord

Antwoord van bedrijf dat niet langer actief is

Hoi Naomi,

 

Wat voel je zelf? Welke optie geeft jou het beste gevoel? Niemand weet het beter dan jij want het is jouw babytje dat juist bij jou geboren is en ook al lijkt hij nog zo klein, ook hij is, net als jij, een krachtige schepper die ervoor gekozen heeft om samen met jou te creëren.Als je even geen rekening houdt met wat anderen hiervan vinden en al die meningen, de wetenschap, ervaringen van anderen etc. laat gaan, wat voelt dan het beste? JIJ WEET zelf wat je wilt doen en dat weet je door te voelen wat voor jou het beste voelt. Dat waar jij een gevoel van opluchting bij ervaart en je niets aan te trekken van wat wie dan ook vindt, ervaren heeft, de wetenschap etc. Misschien kun je even stil worden, genieten van je zoontje en in de stilte jouw antwoord vinden. Dat antwoord geeft altijd een goed, blij, opgelucht gevoel.

 

Iedereen creëert zijn eigen leven. Er zijn geen waarheden buiten jou te vinden hoeveel mensen dat ook denken.

 

Ik wil er nog aan toevoegen dat een menselijk lichaam een ongelofelijk zelfgenezend vermogen heeft maar mensen blokkeren dat vaak juist door angst voor van alles, ideeën over hoe het hoort, de boeken en meningen van anderen te volgen zonder naar zichzelf te luisteren.

 

Alles wat je doet, is goed als jij je er maar goed bij voelt! Geloof erin dat het antwoord in jou is, zo simpel is het of kan het zijn als jij dat gelooft. Volg rustig je pad en maak je keuzes op basis van jouw intuïtie, wat goed voelt voor jou ook al zou de hele wereld iets anders kiezen :)

 

Hartelijke groet,

Jacqueline van der Zalm

Sprankelcoach