Terug

Wat te doen bij verslaving en trauma als kind?

A

Goedemiddag,

Mijn vriend is drugs verslaafd en heeft hulp nodig. Hij werkt hard aan zijn herstel, na 2 klinieken en talloze gesprekken met psychologen heeft hij voldoende handvaten geleerd, echter slaagt hij er niet in om helemaal van de drugs af te blijven. 

Ik heb heel sterk het gevoel dat er iets uit hem moet. Dat er iets zit wat hem blokkeert, wellicht zijn verslaafde zelf maar wellicht iets anders. 

Wanneer hij veel stress ervaart, raakt hij in paniek en pakt hij al gauw naar drugs. Hij is vroeger geconstateerd met ADD, heeft daar Ritalin voor geslikt maar kan dat ook niet meer gebruiken door zijn verslaving. Zijn hoofd maakt dus vaak overuren.

Zelf heb ik goede ervaringen met verschillende soorten alternatieve geneeswijzen maar ik vind het lastig om hem iets aan te raden. Vandaar de vraag. Wat voor soort therapie of geneeswijze past er bij verslaving, blokkades en kind trauma's? 

met vriendelijke groet,

A.


2 Antwoorden

Antwoord van bedrijf dat niet langer actief is

Beste A., 

Bij (mogelijke) trauma's uit de kindertijd kan hypno-/regressietherapie / Innerlijk Kindwerk vaak goed helpen. Ik heb hier in ieder gaval als therapeut goede ervaringen mee. 

Zoek wel een therapeut die hier veel ervaring mee heeft. 

groet, B. 


Antwoord van Diederik / Healing in Practice

Oef, dat valt niet mee als partner. Verslaving is ook lastig. Wat er uit moet zijn waarschijnlijk oude pijnlijke ervaringen, die door middel van de verslaving vermeden worden.

In die richting zou ik ook therapie/hulp zoeken. Daarover praten helpt, maar de onderliggende pijn heeft goede begeleiding nodig om verwerkt te worden (in therapie/healing/EFT, etc..). Hierbij is het wel belangrijk nuchter te kunnen zijn voor de behandeling. Lichamelijk wordt die reeds bewandelde weg naar drugs makkelijk weer opgepakt, dus het is echt streng/gediciplineerd voor jezelf kunnen zijn om die ontwenning toe te laten.

Jammer dat gesprekken en klinieken nog niet tot het resultaat geleid hebben. Wel hoop ik dat hij hierbij een aantal strategiëen heeft geleerd (copingtechnieken) zodat er een andere uitlaatklep is voor de spanning die er nog steeds zit.