Terug

Welke alternatieve geneeswijze past het beste bij mijn jeuk, veroorzaakt door netelroos?

Michelle

Hallo,

 

Een half jaar geleden ben ik bij de huisarts geweest vanwege jeuk over mijn gehele lichaam. Mijn huisarts gaf aan dat het netelroos was en ik kreeg anti allergie pillen mee. Allergietesten wilde hij niet doen, doordat dit eerder al is gedaan en hier kwam niets uit.

 

Ik ben nu een halfjaar verder, echter heb ik nog steeds erge last van jeuk. De medicijnen werken goed, maar ik pak liever het onderliggende probleem aan zodat ik geen medicijnen meer hoef te slikken. Nu vraag ik mij af of ik niet beter naar een alternatieve geneeswijze kan gaan voor deze problematiek.

 

Weet u welke alternatieve geneeswijze het beste past bij mijn problemen?


2 Antwoorden

Antwoord van Essence Healing

Hallo,

 

Reiki betekent "universele levensenergie". Dit is de energie die overal en altijd in en om ons stroomt: de adem en spirit van het leven zelf, die alles wat bestaat, groeit en bloeit leven inblaast en bezielt. Reiki is soms ontspannend, soms activerend, en geeft je net wat je nodig hebt. Het werkt in op lichaam en geest. Reiki stimuleert het zelfgenezend vermogen van je lichaam. De energie van reiki kan duidelijk maken wat voor jou nodig is om weer in balans te komen. Een behandeling brengt je mooie inzichten en inspiratie voor je dagelijkse leven. De energie stroomt op natuurlijke wijze naar de plekken in je lichaam en bewustzijn die de warmte, kracht en aanraking het meest nodig hebben.

Ik zou toch eens een reiki behandeling nemen om het onderliggende probleem op te lossen!!

 

vriendelijke groet,

Reiki Energy

Gouda

Dirk

 

 


Antwoord van Gnosis Therapie

Hallo Michelle,

 

De huid staat voor scheiding of juist contact. Dat je nu netelroos hebt zou kunnen komen doordat je lange tijd onder stress staat en je letterlijk het gevoel hebt dat iemand je op de huid zit of dat iemand lange tijd op je huid heeft gezeten. 

 

De pillen onderdrukken het proces van oplossing alleen maar en als dat lang genoeg duurt dan wordt het vanzelf erger. Men zegt wel eens het slaat naar binnen. Waar het dan naartoe gaat is afhankelijk van hoe je de stress oppakt. Misschien vindt je het moeilijk te verteren, dan slaat het op je maag en darmen. Maar misschien vat je het op als "ik ben niet goed genoeg" dan slaat het op je spieren. 

 

Wat je gaat helpen is iemand die je leert beter je grenzen aan te geven. Die je leert de stress te ontladen, want stress houdt het in stand. Meestal geven mensen hun grenzen niet aan omdat ze al eens hebben ervaren dat ze dan uiteindelijk de verliezer zijn en dus verbijten ze zichzelf. Gevolg is meer stress en meer problemen. De beste oplossing is dus eerst het huidige op je huid zit thema oplossen en dan in datzelfde proces het hele thema dat eronder ligt opruimen. Je hoeft er niet voor in regressie of wat dan ook. Het is gewoon angst en die is vastgeslagen. De angst los je op en dan lost de netelroos ook op. Wat niet helpt is andere middelen nemen. Oplossen is iets anders dan onderdrukken. 

 

Ik hoop dat ik je hiermee de juiste weg hebt gewezen.