Terug

Zijn er alternatieve geneeswijzen die kunnen helpen bij darmverkleving?

Jolanda de Wit

Ik heb een nichtje die meervoudig gehandicapt is. Ze heeft een darmsonde, waar ze 24 uur voeding mee krijgt. Nu heeft ze heel veel pijn en krijgt daar morfine voor. Desondanks houd zij heel veel pijn. Zijn er nog andere mogelijkheden?


2 Antwoorden

Antwoord van bedrijf dat niet langer actief is

Hallo Jolanda,

 

voor een antwoord op jou vraag wil ik je graag doorverwijzen naar mijn collegatherapeut; Corrie van de Sande.

 

Met vriendelijke groet Anja Jansen


Antwoord van Praktijk Hecate

Ik kan me voorstellen dat je alles wilt onderzoeken om je nichtje te helpen. Dit is waarschijnlijk wel een heel ingewikkeld geval, waar meerdere specialisten bij betrokken zijn.

 

Vaak zijn verklevingen het gevolg van onstekingsprocessen of operaties. Maar hier is mogelijk een andere oorzaak in het spel, omdat het gaat om een meervoudige handicap. Aangeboren anatomische afwijkingen of stofwisselingsstoornissen kunnen erfelijk zijn of tijdens de zwangerschap zijn ontstaan en moeten in ieder geval regulier medisch behandeld worden. Je kunt kijken of met speciale voedingsingrepen het zelfherstellend vermogen van het weefsel verbeterd kan worden of de neiging tot ontstekingen verminderd kan worden. Via de beroepsvereniging van orthomoleculaire en psychoneuroïmmunologische therapeuten, de MBOG, kun je een therapeut in je buurt zoeken en kijken wat de mogelijkheden zijn. Deze therapeuten zullen in het algemeen graag met andere behandelaars samenwerken, als die laatsten daar toe bereid zijn natuurijk.

 

Veel succes!

 

Ronald Stalling